Étkezéssel kapcsolatos ügyintézés

Az ebéd lemondásának szabályai:

A másnapi ebédet (aznapit már nem) mindennap 9 óráig lehet lemondani a portán személyesen, telefonon a 66/325-022-es iskolai telefonszámon, vagy Kmetykóné Erika menza ügyintézőnél a 0620-774-0022-ös telefonszámon. Utóbbi telefonszám munkanapokon 8.00-16.00-ig hívható.
Az osztályfőnököknek az étkezési ügyintézés nem feladata.

Közölni kell a gyermek nevét, osztályát és a lemondás időtartamát.
Az utószámlázásnak köszönhetően minden befizetéskor a valós összeget fizeti a szülő.

Az ingyenes, kedvezményes ebédeket is le kell mondani, hogy feleslegesen ne kelljen azt előállítani.
A rendelkezések értelmében ebédet hazavinni – csak saját ételhordóban – a lemondás napján és az azt követő napon lehet 11.00-11.30-ig és 14.00-14.30-ig. Ez a szabály az ingyenesen étkezőkre is vonatkozik! (a dobozos elvitel a járványügyi intézkedés része volt).

Kedvezmények igazolása:

A kedvezményes (50%, 100%) étkezésekre való jogosultságot igazoló érvényes határozatok másolatát Kmetykóné Erikának (iskolai étkeztetés ügyintéző) kell leadni. Lejárt határozatok esetén a részarányos, teljes összegű étkezési díj kerül kiszámlázásra.  (pl. ha határozat november 20-án lejár, akkor a fennmaradó napokra teljes összeget kell fizetni.).
Az érvényes határozatok leadása a kedvezményt igénybe vevő Szülő felelőssége!


Új lehetőségek az étkezési díj befizetésével kapcsolatban!

A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény 2018. február hónaptól lehetőséget biztosít az étkezési térítési díjak átutalással történő kiegyenlítésére.

Az átutalásos fizetés feltétele, hogy a szülő a megelőző hónapban (írásos nyilatkozatban) jelezze az étkező helyen, hogy az étkezési térítési díjat átutalással kívánja kiegyenlíteni. (Az erről szóló nyilatkozatot az iskola portáján vagy ebéd fizetésekor lehet kérni, illetve innen letölteni.)

Az étkezőhelyen a következő havi számla elkészítése során már az átutalásos fizetési mód kerül rá a számlára.

A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény a megadott e-mail címre megküldi a számlát, melyet a szülő be tud fizetni.

Az átutalás közlemény rovatában a számla számát, a beazonosíthatóság érdekében, kérjük feltüntetni.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Bankkártyás fizetés (2. lehetőség) csak a Gyermekélelmezési Intézmény irodájában (Békéscsaba, Gyulai út 53-57.) lehetséges.

A későbbi fizetési mód változást is a Nyilatkozaton lehet kérni.