Digitális oktatás – Technikai segítség


TECHNIKAI SEGÍTSÉG TÁVOKTATÁSHOZ

(Frissítve: 2021. 03. 08.)

A KRÉTA csapata az elmúlt egy évben újabb applikációkat fejleszett ki mobiltelefonokra és táblagépekre, amelyek segítségével jobban átláthatóak a tanórákhoz csatolt tananyagok (Házi feladatok):
KRÉTA Tanulóknak (klikk) 
KRÉTA Szülőknek (klikk)

Bármely applikációt használva az Órarend lapról jól leolvashatók az aznapi “Házi feladatok”, de ezen kívül számos funkcióval rendelkeznek.

Használatáról a KRÉTA Tudaásbázisban ITT olvashatnak.


Digitális Kollaborációs Tér

A KRÉTA ezen fejlesztése a digitális oktatásra lett kidolgozva. 2020. október elején találkozhattunk vele előszőr, de mivel eddig nem volt rá szükség, használata még felhasználói oldadalon kezdetleges. Házi feladat része lényegét tekintve abban más, hogy a tanár az adott órához tanórai feladatokat is tud feladni, amelyeket értékelhet. A házi feladatok megnyitását tudja ellenőrizni, illtve tud digitális órát kezdeményezni. Ennek előfeltétele a videókamerával, mikrofonnal ellátott eszköz mindkét oldalon, illetve egy külső alkalmazás telepítése is. Belélpés asztali gépről és az applikációból is lehetséges. Használatához első lépésként e-mail cím rögzítése szükséges!
A DKT sógója: Tudásbázis _ DKT -Tanuló áttekintés (klikk)

Belépési lehetőségek a DKT-ba:
  • A Kréta Tanulóknak applikációból,  illetve  a Házi feladatoknál megjelenik egy gomb: “Belépés a Digitális Kollaborációs Térbe” (DKT).
  • Hagyományos KRÉTA beljelentkezésnél a kezdőlapon
  • A KRÉTA Ellenőrzőben az utolsó menügomb (DKT)
  • Közvetlen bejelentkezés böngészőből (a belépési adatok megyegyznek a KRÉTA bejelntkezési adataival): DKT-Tanulo E-KRÉTA

1. Házi feladatok elérése a hagyományos KRÉTA oldalon (a tanuló vagy a gondviselő adatival belépve).

  • Az Órarendben Házikó ikonnal jelezve.
  • Házi feladatok (megjelenítés a nagyító ikonra kattintva)

 

2. KRÉTA Üzenetek használata a tudásbázisból (videó): Szülői üzenetküldés (a tanulói bejelentkezéssel is ugyan így működik!)

3. Kréta Tudásbázis: itt minden kérdésre választ kaphatnak a jól felépített menürendszer és a keresés segítségével: https://tudasbazis.ekreta.hu/


TEENDŐ TECHNIKAI PROBLÉMA ESETÉN

Tisztelettel kérünk minden Szülőt, hogy kizárólag bejelentkezési problémákkal forduljanak hozzánk, miután a lenti útmutató sem segít!
A KRÉTA rendszer – leterheltségéből adódó – gyakori lassúságát, esetleges leállását  mi is tapasztaljuk, amelyet jelezünk az üzemeltető felé.

Ha egy művelet végrehajtásánál hosszabb várakozási idő után sem érkezik válasz (pl. az üzenetküldés nem jelenik meg), frissítsék az oldalt (F5), vagy jelentkezzenek be újra!

Belépéssel kapcsolatos problémák megoldása rendszergazdánk Wittmann Ferenc segítségével: brillinv@gmail.com (az e-mail cím csak az iskola újbóli kinyitásáig aktív)

A levélben írják le a gyermek nevét, osztályát és a problémát.

Alaphelyzetben (rendszerünk erre van beállítva, és sikertelen belépés esetén erre állítjuk vissza) az alábbi módon lehet belépni:
A gyermek oktatási azonosítójával (OM):
A felhasználónév a gyermek oktatási azonosítója (11 jegyű 7-essel kezdődik). A diákigazolványon is rajta van (Azonosító szám).
Jelszó: a diák születési dátuma kötőjellel elválasztva és a vezető nullákat is tartalmazza (pl.: 1999-01-09). A jelszó a belépés után módosítható. 
Ha ez mégsem működne, annak több oka lehet:
1. A belépni kívánt eszköz másképpen kezeli a dátumokat, ezért a jelszó beírásnál próbálják meg a következőket:
a) a kötőjelek helyett pontot tegyenek (pl.: 1999.01.09 ). A végére nem kell!
b) a kötőjeleket hagyják el, a dátumot folyamatosan írják be (pl.: 19990109)
 
Ha fenti módszerek egyike sem sikerül, vegyék fel a kapcsolatot rendszergazdánkkal a megadott e-mail címen!
(brillinv@gmail.com)